× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Timeoutsk Q&A #1


14.11.2019

Sledovať náš projekt na sociálnych sieťach sa rozhodne oplatí, či už sa jedná o Instagram alebo Facebook. Okrem toho, že na jednom mieste nájdete veľmi aktuálne všetky najpodstatnejšie informácie zo sveta Tipsport ligy, raz za čas vám dávame priestor opýtať sa nás na akékoľvek otázky. Prednedávnom tomu tak bolo opäť a niektoré z nich sme prostredníctvom „storíčiek“ hneď zodpovedali. Tie najzaujímavejšie sme si však spísali, aby sme vám na ne mohli dnes takto hromadne odpovedať. Poďme teda na to!

 

Ako hodnotíte Poprad túto sezónu? (nat_talca)

Názory na tímy už v poslednej dobe dávať nezvykneme, no pri Kamzíkoch sa predsa len na chvíľku pozastavíme. Treba uznať, že aktuálna sezóna je zatiaľ pre tento tím veľmi špecifická. Po vydarenej minulej sezóne a skvelému play-off sa žiaľ Poprad tento rok zatiaľ hľadá a myslíme si, že ani z pohľadu vedenia tímu spod Tatier to nie je taká sezóna, akú očakávali. Stále je však príliš skoro vyhodnocovať „úspech alebo neúspech“, no poďme sa na to predsa len len v krátkosti pozrieť. Nemôžme povedať, že výkony Popradčanov sú zlé, no tak, ako iné športy, aj hokej sa hrá na konečný výsledok a ten býva v rámci tohto tímu pomerne často negatívny. Ako prízvukujú samotní hráči, zápasy sa väčšinou prehrávajú o jediný gól a už vo viacerých prípadoch si Poprad „prehral vyhratý zápas“. To môže byť spôsobené nedostatočnou koncentráciou počas celého zápasu rovnako, ako sa to stalo už aj pri Oceliaroch z Košíc. Na druhej strane treba vyzdvihnúť prácu vedenia klubu. V Poprade sa maká naplno, od riaditeľa klubu Ľudovíta Jurínyiho, až po tím, ktorý sa stará o marketing. Ten aktuálne patrí vďaka článkom aj videotvorbe medzi vôbec jeden z najlepších v rámci všetkých tímov. Práca vedenia sa odzrkadľuje predovšetkým na pohyboch v kádri, respektíve realizačnom tíme, kde prednedávnom došlo k zmene na trénerskom poste. Naskytá sa len otázka, či príliš veľa hráčskych zmien tímu prospejú alebo naopak uškodia? Samozrejme, na početnú maródku treba reagovať, avšak aspoň v jednom ligovom zápase si dres s Kamzíkom na hrudi doposiaľ oblieklo naozaj mnoho hráčov. Zdá sa tak, akoby Poprad stále hľadal finálnu skladbu mužstva. Koniec koncov, to sa zdá pochopiteľné, keďže najproduktívnejší hráč Popradu, Michael Vandas sa v ligovej tabuľke produktivity nachádza až na 24. mieste.

 

Názor alebo krátky rozbor nadchádzajúceho zápasu „derby o východ“ medzi Michalovcami a Košicami? (kikco_f, tomastvsk)

Už prvé vzájomné stretnutie týchto dvoch celkov ukázalo, že duely medzi týmito dvoma mužstvami budú mať jednoznačne grády. Medzi fanúšikmi oboch táborov navyše vládne skvelá, priateľská atmosféra, čo je rozhodne plus a my to taktiež kvitujeme. Michalovce po geniálnom vstupe do súťaže v poslednej dobe akoby trošku „poľavili“, avšak 100% výkony nepodávali ani hokejisti Košíc, čo si aj sami uvedomovali. Reprezentačná prestávka tak určite prospela obom klubom, či už po psychickej stránke alebo v podobe doliečení zranení, keďže absencie pred repre by sme našli na oboch stranách. Najnovším prírastkom do útoku Oceliarov sa stal český útočník David Kvetoň, ktorý si práve dnes odbije svoju premiéru, a tak aj z tohto hľadiska bude duel zaujímavé sledovať. Zápasy týchto dvoch tímov z východu Slovenska sú istým spôsobom špecifické aj pre samotných hráčov. Mnoho Michalovčanov v minulosti obliekalo dres Košíc, a „podpichovačky“ sú tak toho súčasťou. Prvý zápas v Steel Aréne sa niesol vo skvelom tempe na oboch stranách, hralo sa tvrdo a to očakávame aj od dnešného stretnutia. A náš tip na víťaza? Povedali by sme - tesné víťazstvo Košíc.

 

Komu fandíte? (sonicka.4)

Ako sme už aj na Instagrame viackrát spomínali, náš redaktorský tím sa skladá zo štyroch redaktorov, dvoch grafikov a jedného fotografa. Sme z Košíc, Popradu, Lučenca, Trenčína, Bratislavy, Nitry a Zvolena. Áno, presne tak! Každý z nás pochádza z úplne iného mesta a mimo redaktorskej práce je fanúšikom svojho tímu. V rámci redakcie sa z nás však stala super partia a môžeme pokojne povedať, že všetci z nás sú už aj kamaráti. Sympatie a obľúbenosť neprenášame do projektu. Snažíme sa byť čo najviac profesionálni a aj napriek tomu, že sme amatérsky projekt, chceme, aby naša práca a výsledky boli čo na najvyššej možnej úrovni.

 

Chystá sa rubrika, ktorá sa bude venovať fanúšikom? (mildik_95)

Musíme povedať, že už viackrát to bolo v našich silách a chceli sme niečo zaujímavé zrealizovať, no samotná realizácia je oveľa, oveľa ťažšia, než sa na prvý pohľad zdá. Opäť musíme podotknúť, že sme projekt fungujúci na dobrovoľnej báze, pracujeme vo voľnom čase, popri školách a robotách bez akejkoľvek finančnej odmeny. Je to čisto z našej iniciatívy a akejsi „zažratosti“ do hokeja. Je nám veľmi ľúto, že výraznejšej podpory sa nám nedostáva ani zo strany samotnej ligy, to by sme však neradi príliš rozoberali. Do budúcnosti niečo väčšie určite nevylučujeme, v tejto dobe sa však téme „fanúšikovia“ budeme venovať iba prostredníctvom článkov, ako bol napríklad TENTO. Ak však máte zaujímavé nápady alebo nám chcete s projektom pomôcť a nabrať cenné skúsenosti – nebojte sa nám ozvať kamkoľvek to uznáte za vhodné!

 

Bude nejaká súťaž? (kubaslovakia)

Samozrejme, že bude! Nejaké súťaže už v minulosti prebehli a v najbližšej dobe chystáme ďalšie. Veľmi radi by sme ich robili pravidelnejšie a našich sledovateľov tak radi týmto spôsobom aspoň takto odmenili, no opäť sa budem opakovať – dobrovoľná báza, bez finančnej odmeny. Máte však naše slovo, že súťaže budú!

 

Ako hodnotíte vstup Slovana do Tipsport ligy? (fikej_gaming_, o.markoo)

Tu je asi zbytočné rozpisovať sa. Pohľad do tabuľky hovorí jasne, Slovan je veľmi konkurencieschopným tímom a ašpirantom na celkový triumf. Nepáči sa nám, že hráčov, ktorí sa v Slovane zišli nazývajú ľudia „pozbierancami“. Káder je veľmi kvalitný a to sa zatiaľ dosť odzrkadľuje. Návrat Belasých do najvyššej slovenskej súťaže jednoznačne prospel obom stranám. Pre tím z hlavného mesta Slovenska by bolo zbytočné zotrvať v KHL a doslova tam „prežívať“. Pokiaľ si Slovan bude vysporadúvať svoje záväzky a bude v rovnakom postavení ako ostatné tipsportligové kluby, potom nie je dôvod, prečo by nemal v Tipsport lige pôsobiť. To že je značka tímu jednými nenávidená a druhými milovaná, to svojím spôsobom patrí k tomu. Samozrejme, ešte lepšie by to bolo, ak by sa nenávisť niektorých jednotlivcov voči klubu neprenášala na fanúšikov. Nás veľmi teší podpora zo strany klubu, konkrétne od pani Némethovej, ktorá nám nemá v prípade potreby problém udeliť akreditácie a aspoň takýmto spôsobom (rovnako ako niektoré iné tímy) podporiť náš projekt.

 

Budete mať aj nové grafiky? (karolina_babusakovaaa)

Ako sme už pred sezónou avizovali a neskôr potvrdili, nový dizajn grafík je od tohto ligového ročníka aktuálny, čo si mohli dlhodobejší sledovatelia všimnúť. Našim cieľom bolo zjednotiť a trošku vylepšiť obsah, o čo sa úspešne postarali naši veľmi šikovní grafici, ktorým samozrejme patrí obrovská vďaka.

 

Prečo si myslíte, že napriek silnému zázemiu a kvalitným hráčom nevie Zvolen postaviť majstrovský tím? (lukzv)

Presne, ako je v samotnej otázke spomenuté – zázemie a kvalita na strane Rytierov rozhodne je. Treba si však hneď uvedomiť, že konkurencia a vyrovnanosť v našej najvyššej súťaži je rok čo rok väčšia a väčšia. Myslíme si, že angažovanie legionárov, predovšetkým tých zámorských sa zatiaľ ukazuje ako dobrá voľba. Veď nie nadarmo je trio – Trotter, McPherson, Bonis jedným z najnebezpečnejších v celej súťaži. Stávka na zámorských hráčov navyše priniesla Banskej Bystrici v posledných troch sezónach titul. Obrovským krokom vpred by sa mohlo časom ukázať angažovanie svetaskúseného Dan Nachbaura, ktorý toho čosi odkoučoval aj v NHL. Vypracovať sa pri ňom môže aj druhý hlavný tréner – Andrej Podkonický, ktorý úž cenné skúsenosti naberá aj v slovenskej reprezentácii, kde asistuje Craigovi Ramsaymu. Na koniec len takáto úsmevná otázka – kto zaručí, že tento zvolenský tím nebude majstrovský?

To by bolo na dnes všetko. Veľmi pekne ďakujeme každému za otázky. Tí, ktorí ste na tú svoju odpoveď nedostali, nezúfajte! Šancu ešte mať budete. Na záver už len pripomíname, že našim cieľom v odpovediach nebolo kohokoľvek neoprávnene kritizovať alebo uraziť.

Autor: Redakcia Timeoutsk Grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY